Frank de Boer: ‘Ik neem het mezelf kwalijk’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 05 oktober 2015 20:31 – Bron: Ajax TV

1416953173

Ajax verloor zondagmiddag van PSV. Frank de Boer blikt een dag later terug op de wedstrijd, waarin de Amsterdammers kansloos en terecht onderuit gingen. “Het ergste vind ik dat we niks in te brengen hadden. Natuurlijk zijn er wel plaagstootjes geweest, maar het merendeel van de wedstrijd waren we de mindere. Wij hebben weinig gecreëerd en het zegt genoeg dat zij veel meer balbezit hebben gehad in de ArenA”, aldus De Boer in gesprek met Ajax TV. “Ik ben daarvoor verantwoordelijk, dus ik neem het mezelf het meest kwalijk. We hebben niks afgedwongen en terecht verloren.”

Kort na de wedstrijd noemde de hoofdtrainer van Ajax het een ’totale off-day’, maar intussen heeft hij de wedstrijd geanalyseerd. “De linies waren te groot. Er was twijfel tussen de voorste linie die druk wilde zetten en de laatste linie die niet één op één durfden te spelen. Qua balbezit was het ook heel matig en we waren overal een stapje te laat”, legt De Boer uit. “De scherpte ging de laatste tijd een beetje achteruit en dat is ook te begrijpen met een jonge groep. Maar tegen PSV hoop je dat er een bepaalde agressiviteit en frisheid wordt uitgestraald, maar dat was niet het geval.”  

Ik weet ook niet hoe Heitinga het doet, maar dat is nog 1 van de weinigen ouderen met ervaring net als schone, maar als hij dan al 5 jaar het excuuse gebruikt dat deze dingen gebeuren omdat het een jonge groep is.. WAAROM dan niet investeren ?? Waarom blijf je spelertjes als andersen en sinkgraven kopen als je ook een guardado had kunnen kopen, of welke andere goede ervaren betaalbare speler waar er vast nog genoeg van zijn, ze kopen bewust al jaren alleen maar 16 – 20 jarige spelers en klagen dezelfde jaren keer op keer na een teleurstelling of uitschakeling dat het komt omdat de groep te jong is.

DOE ER DAN WAT AAN !!! ( 100M op de bank ) en dan niet in de dug-out…

( Kan echt niet begrijpen dat Schone niet speelt.. Als ik een opstelling zou maken dan zouden cillessen, Klaassen en schone de eerste 3 zijn die op het papier staan )

quote: AjaxNewzZ

[…]
Ik ben het met je eens hij stelt ook geen ervaren spelers op maar ik denk dat hij het over het algemeen bedoeld dat het een jonge groep is. Van mij hoeft Heitinga niet te spelen want als je kijkt hoe hij de Jupiler League deed was niet al te best. Schøne mag van mij wel voor Gudelj, ik vind hem zeer ondermaats spelen. Hij heeft body en juist in wedstrijden als PSV moet hij dat tonen en moet hij heer en meester zijn op het middenveld en dat was het geval niet. Ik denk dat Schøne met zijn ervaring en vrije trappen veel meer kan brengen dat Gudelj dat op dit moment doet.

 
[Bewerkt door erikv78 op 09-10-2015 om 10:51]

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.