Frank de Boer: ‘Ik verwacht niet dat Jasper weggaat’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 10 augustus 2015 22:03 – Bron: Ajax TV

Ajax kreeg na de tweestrijd tegen Rapid Wien veel kritiek te verduren. Niet alleen de spelers, maar juist Frank de Boer. De chemie zou zijn uitgewerkt en nog meer van dergelijke uitspraken gingen in de rondte. De Boer reageert er nuchter onder. “Als je niet aan de verwachtingen voldoet, weet je dat ze als eerste naar de hoofdcoach kijken. Dat is terecht bij een club als Ajax.”

De Boer wil niet te lang in de negativiteit blijven hangen. “Ik wil zo snel mogelijk dingen herstellen en kan het makkelijk van me af laten glijden. Het gaat erom dat wat je doet, dat je erachter staat. Dat doe ik nog steeds”, legt de hoofdtrainer van Ajax uit in gesprek met Ajax TV. “Ik ga met plezier naar m’n werk, dat is voor mij de belangrijkste graadmeter, niet wat mensen schrijven.”

Zondag herstelde Ajax zich met een 0-3 zege op AZ, mede dankzij een wereldgoal van Anwar El Ghazi. “Het was een ongelooflijk mooi schot. Hij traint er veel op en dat betaalt zich terug.” El Ghazi’s grote idool is Cristiano Ronaldo. “Ronaldo heeft heel veel van zulke goals gemaakt, maar hij moet zich niet spiegelen aan Ronaldo, maar aan zichzelf. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten. Natuurlijk zijn er wel eens overeenkomsten. Hij is heel doelgericht, dat heeft Ronaldo ook, die wil altijd scoren.”

Intussen is ook de transferperiode nog in volle gang. Over een kleine drie weken weet De Boer dus ook of Jasper Cillessen blijft. “Ëlke week dat het langer duurt, komen wij in grotere problemen als het gaat gebeuren. Wij zullen onze voet heel strak houden om hem niet meer weg te laten gaan. Tenzij er iets ongelooflijks langskomt, maar de opvolgers staan niet in rijen voor de deur. Wij willen Jasper dolgraag behouden, ik verwacht niet dat hij weggaat, maar dat is ook mijn hoop.”

Bekijk hier het hele interview, of klik hier

 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.