Frank de Boer: ‘Je moet een beetje geluk hebben’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 23 september 2015 23:06 – Bron: FOX Sports

1407697190

Ajax was woensdagavond met 2-0 te sterk voor De Graafschap. Met name over het spel voor rust was Frank de Boer te spreken. “Zij stonden niet te springen om het spel te maken, dat zijn we wel gewend. In het begin was ik niet tevreden over het baltempo, maar de laatste 20-25 minuten heb ik een goed Ajax gezien. In de eerste helft hebben we vijftien voorzetten gegeven, afstandsschoten die rakelings naast gaan. Dan moet je een beetje geluk hebben. Ik was dus wel tevreden hoe we het deden.”

De oefenmeester kiest altijd de man of the match en koos nu voor John Heitinga. Hij speelde slechts tien minuten mee, maar scoorde wel en maakte zijn rentree. “Ik vond het een mooie geste”, zegt De Boer die ook op de weinige speelminuten van Heitinga ingaat. “Ik vind dat anderen op dit moment iets meer brengen en dat is mijn keuze op dit moment. Ik ben zeer tevreden over hem, zowel op het trainingsveld en in de kleedkamer, maar in de wedstrijden wil ik nog meer zien. De laatste weken heeft hij weer een paar procent gewonnen, dus het gaat steeds beter. Dit was een mooie eerste stap.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.