Frank de Boer lovend over Dolberg

Kasper Dolberg is pas 18 jaar, maar er wordt hem nu al een grote toekomst voorspeld. Onlangs mocht hij mee op trainingskamp naar Turkije en Frank de Boer ziet in hem dan ook een toekomstige topspits. “Hij is vrij groot, hij is sterk. Hij heeft een geweldig schot. Kan ook nog goed koppen. Hij springt uit stand lachend over over ons heen bij wijze van spreken,” zegt de oefenmeester in een interview met AT5.

“Als je punten zou geven aan de keuzes die je maakt, en één is de beste keuze en vijf de minste, dan maakt hij heel vaak keuze één of twee. En dát is talent,” aldus De Boer.

Toch zijn er nog genoeg punten waar de jonge Deen zich nog in kan verbeteren. “Kasper is nog een beetje timide, hij moet nog dat vuur krijgen van ik zal het even laten zien. Daar heb ik wel met hem over gesproken. Maar mogelijk zal hij al dit seizoen zijn minuten gaan maken in het eerste.”

De spoeling is dun in de punt van de aanval bij Ajax. De Boer beschikt over eerste keus Arek Milik en Yaya Sanogo, maar die is vaker geblesseerd dan dat hij fit is. De Amsterdamse coach ziet graag een nieuwe spits komen in de winterstop, maar mocht dit niet lukken dan is het dus niet onwaarschijnlijk dat Dolberg zijn opwachting mag gaan maken in de tweede seizoenshelft.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.