Frank de Boer: ‘Nagelaten om op voorsprong te komen’

Frank de Boer liep dinsdag met Ajax een kleine domper op. De Amsterdammers hielden Borussia Dortmund bijna de hele wedstrijd in de tang, maar vlak voor tijd gooide spits Robert Lewandowski roet in het eten. “Een echt Duits doelpunt”, stelt de oefenmeester tegenover de camera’s van de NOS. “Zo vlak voor tijd. Niet te geloven.”

De trainer zag zodoende zijn ploeg haar eerste Champions League-duel van dit seizoen verliezen. De Boer is toch tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg. “Ik heb tegen de jongens gezegd dat ze trots mogen zijn op het vertoonde spel. Natuurlijk zijn er verbeterpunten, maar er had vandaag echt meer in gezeten dan een krappe nederlaag.”

“We moeten beter afmaken en in de afronding koelbloedig zijn. We hebben genoeg kansen gehad om op voorsprong te komen. Als je bij één of twee van die kansen gescoord had dan had je kunnen winnen. We moeten tegen dit soort teams het scoren niet nalaten”, aldus De Boer die zich, wat de Champions League betreft, kan gaan focussen op de thuiswedstrijd met Real Madrid.
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.