Frank de Boer: ‘Niet goed voor je haar en hart’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 27 augustus 2015 20:24 – Bron: FOX Sports

1416953173

Ajax haalde donderdagavond met hangen en wurgen de groepsfase van de Europa League. Uiteindelijk bleef het in Tsjechië, na de 1-0 thuiszege op Jablonec, bij 0-0. “Dit is niet het beste voor je haar en voor je hart, je wordt snel grijs”, grapt De Boer. “Maar ik heb wel een team gezien dat heeft gevochten, zeker na de kaart van Riechedly Bazoer. Dan zie je dat je nog veel meer kansen krijgt dan tegen elf man. Je hebt twee teams nodig om er een leuke wedstrijd van te maken en wij hebben daar misschien voor gezorgd door de rode kaart.”

Ajax kwam na de rode kaart van Bazoer onder druk te staan, wat tot dan toe amper het geval was. De Boer is daarom ook kritisch op de 18-jarige middenvelder. “We controleerden de wedstrijd en hebben optimistisch gespeeld. Uiteindelijk gaven we de wedstrijd ineens uit handen”, doelt hij op de rode kaart Bazoer. “Natuurlijk neem ik dat hem kwalijk. Ik heb hem al een paar keer gesproken over het feit dat hij verkeerd staat. Hij moest dat herstellen en het is dan jeugdigheid dat hij er zo in gaat. Daar moet hij echt stappen in gaan maken. Als hij dat doet, wordt het echt een topspeler.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.