Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 18 december 2011 15:36 – Bron: Eredivisie Live

Frank de Boer was na afloop van de 4-0 overwinning op ADO Den Haag gematigd tevreden. “Ik denk dat we niet zo goed begonnen. Na de rode kaart vond ik dat we wel een hele goede periode hadden. Toen waren er echt een paar prachtige aanvallen bij, maar dan moet je het wel afmaken”, stelt de oefenmeester. “In de tweede helft maak je de 2-0 best wel snel. En dan vind ik dat we het daarna niet goed uitspelen.”

De Boer vervolgt. “Het publiek verwacht ook dan meer. Gelukkig wordt het uiteindelijk 4-0 en Den Haag had geen schijn van kans meer en dan hoop je dat het aantrekkelijk wordt. Maar wij hebben op dit moment niet de vorm om ze helemaal kapot te spelen”, legt de hoofdtrainer van Ajax uit. Miralem Sulejmani werd op een gegeven moment aangepakt door het publiek, iets wat De Boer wel kon begrijpen.

“Ja, maar dat mag ook van mij. Als het publiek voelt dat iemand niet honderd procent geeft. Ze mogen verwachten dat een speler honderd procent geeft”, legt hij uit. “Op dat moment vond ik ook dat hij slechte dingen liet zien en de arbeid niet leverde. Je ziet als hij dan kwaad wordt waar hij toe in staat is”, doelt De Boer op het doelpunt dat Sulejmani kort na het uitfluiten wist te maken.  

Reageren op dit bericht