Frank de Boer

Frank de Boer: “Ten Hag weet wat hij wil”

Erik ten Hag is sinds een paar weken de trainer van Ajax 1. De voormalige trainer van FC Utrecht werd deze winter aangesteld als de opvolger van Marcel Keizer. Volgens Frank de Boer, zelf Ajax-trainer tussen 2010 en 2016, is het een moeilijk moment om midden in een seizoen bij een nieuwe club te beginnen.

“Dat is verschrikkelijk lastig, dat heb ik zelf ondervonden met Internazionale in Italië”, zegt De Boer tegen De Telegraaf. “Het is even rustig opbouwen, heel veel praten, bezig zijn met video, natuurlijk een paar trainingen en dan moet je er staan”, vindt De Boer. “De eerste twee wedstrijden (Feyenoord en FC Utrecht-uit, red.) staan voor Ajax gelijk in het teken van resultaat.”

De Boer denkt dat de hand van Ten Hag nog niet onmiddellijk te zien zal zijn. “Hij zal natuurlijk zelf moeten ondervinden hoe hij het graag wil zien en misschien zal hij niet heel veel veranderen”, aldus De Boer. “Natuurlijk was het van Ajax-kant tegen FC Twente niet goed voor de beker, maar daarvoor pakten ze een aantal goede resultaten. Wie weet borduurt hij daar op voort met wat kleine aanpassingen.”

De nu werkloze trainer, die bij Inter Milaan en Crystal Palace slechts na tientallen dagen werd ontslagen, hoopt dat Ten Hag zal slagen bij Ajax. “Erik heeft het hartstikke goed gedaan bij Utrecht. Dat is een heel groot compliment waard en hij mag het nu bij Ajax proberen. Ik heb met hem op de trainerscursus gezeten. Hij weet wat hij wil en heeft er een bepaalde visie bij. Ik hoop dat hij die kan overbrengen en Ajax naar de eerstvolgende titel kan leiden. Dat wordt weer tijd”, aldus de legendarische Ajacied.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
De Telegraaf

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.