Frank de Boer: ‘Teveel jongens waren slordig’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 05 november 2015 22:13 – Bron: FOX Sports

1421362316

Frank de Boer reageerde na het gelijkspel tegen Fenerbahçe realistisch op het spel van zijn ploeg. “Het heeft niet aan de inzet gelegen, maar wel aan de kwaliteit. We kwamen niet in ons eigen spel, we kwamen alleen maar in de duels terecht omdat we de bal simpel verloren. Dan zie je dat zij een paar jaar verder zijn qua ervaring en fysiek. We hebben in balbezit niks gebracht.”

Ajax weet dus wederom niet van een topclub te winnen. Vandaag wijdt De Boer dat aan de vorm van de dag. “We moeten goed bespreken waarom er vandaag teveel jongens heel slordig waren in balbezit. Één speler kan je nog opvangen, maar nu kom je niet aan voetballen toe. Dat moet beter en dat kunnen we beter. Dat hebben we al vaker gezien. We moeten zorgen dat we dat vertrouwen weer krijgen.”

Naast het gelijkspel kreeg Ajax nog twee tegenvallers te verwerken. Anwar El Ghazi en Viktor Fischer vielen geblesseerd uit. Kunnen zij aankomende zondag in de Klassieker tegen Feyenoord in actie komen? “El Ghazi zal heel lastig worden. Viktor Fischer is een ijsbeentje. Dat kan binnen twee dagen weer goed zijn, dus laten we daar vanuit gaan.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.