Frank de Boer: ‘Tijd dat we dat eens gaan stoppen’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 25 februari 2016 11:40 – Bron: Ajax TV

Frank De Boer Tijd Dat We Dat Eens Gaan Stoppen

Ajax neemt het zondag op tegen AZ. De ploeg uit Alkmaar is in bloedvorm en verloor nog geen punt na de winterstop. Ajax zit daarentegen in een mindere vorm, maar wat Frank de Boer betreft is het tijd om beiden kanten te laten keren. “Het is een ploeg die in een flow zit. Het wordt tijd dat we dat eens gaan stoppen”, aldus de oefenmeester in gesprek met Ajax TV.

Ajax was eerder dit seizoen nog te sterk voor AZ in Alkmaar, maar die wedstrijd is volgens De Boer niet te vergelijken met het duel dat de teams nu aangaan. “Zij zijn nu een stuk verder. Het ziet er swingend uit, ze hebben er veel geloof in, met veel lopende spelers zonder bal. Wij moeten zorgen dat ze niet in die patronen kunnen komen waar ze graag in spelen. De verdediging van AZ staat ook vrij goed, met Ron Vlaar als kapitein. Ze hebben de laatste tijd veel de nul gehouden.”

De hoofdtrainer van Ajax treft zondag collega-trainer John van den Brom aan in de dug-out van AZ. “Hij is een goede vriend van me. Ik kan goed met hem opschieten”, aldus De Boer over de voormalig jeugdtrainer en profvoetballer van Ajax. Van den Brom heeft AZ al naar de derde positie op de ranglijst geloodst. “Ik gun het hem van harte dat hij op de derde plaats staat. Het is een goede trainer en een fantastisch persoon.” Maar drie punten tegen Ajax gaat De Boer te ver. “Dat gun ik niemand.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.