Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 12 mei 2013 17:15 – Bron: Eredivisie Live

Frank de Boer was na afloop van FC Groningen – Ajax tevreden over het spel van zijn ploeg. “Ik denk dat we vrij aardig gespeeld hebben. Ook als je andere uitslagen ziet, dan hebben wij het verreweg het beste gedaan”, doelt hij op de nederlagen van PSV, Vitesse, AZ en andere clubs. “We hebben terecht met 2-0 gewonnen. Je wil ook heel het volgende seizoen in en dat is gelukt.”

De oefenmeester haalde kort na rust Siem de Jong en Niklas Moisander naar de kant. Zij staan beide op scherp en zouden bij een gele kaart de seizoensstart moeten missen van het komende voetbaljaar. “Het zou zonde zijn als je deze twee spelers aan het begin van volgend seizoen moet missen.” Maar gaat De Boer er dan ook vanuit dat De Jong in Amsterdam blijft? “Daar moet je altijd rekening mee houden, zeg nooit nooit.”

Toch laat de hoofdtrainer van Ajax doorschemeren dat hij niet verwacht dat Christian Eriksen, Toby Alderweireld en De Jong blijven. “Ik denk dat het voor deze spelers 80% zeker is dat zij vertrekken. Maar we zullen het zien, ik hoop dat ze blijven want we kunnen ze goed gebruiken. Laten we hopen dat er heel snel duidelijk komt voor deze spelers.”

Komend jaar wil Ajax overwinteren in de Champions League. “Wat daarvoor nodig is? We moeten allereerst beter loten”, grapt De Boer. “Je moet ook een beetje geluk hebben. We moeten proberen om constanter te zijn in de Champions League. Dat hebben we dit jaar in de competitie al laten zien, dat moet nu ook in de Champions League.”  

Reageren op dit bericht