Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 05 augustus 2015 17:34 – Bron: NOS Sport

Frank de Boer en John Heitinga werden daags na de uitschakeling in de voorronde Champions League geïnterviewd door de NOS. De oefenmeester wordt kritisch bevraagd, evenals dat vele kranten al schrijven dat het tijdperk De Boer aan z’n eind loopt. Daar is hij het zelf niet mee eens. “Wat ik wil komt wel over, dat weet ik zeker. Het is aan mij om te bewijzen dat de chemie niet weg is.”

De hoofdtrainer wordt gevraagd of het een afgang was in de ArenA. “Afgang vind ik een zwaar woord, maar het is wel heel teleurstellend.” Ook wordt er kritisch gekeken naar de ervaring in de selectie, want waarom blijven spelers als Heitinga en Schöne op de bank? “Omdat die jonge jongens het zo goed doen en bewijzen dat ze erin horen, maar dat was gisteren niet nee. Dat kan je ons als staf kwalijk nemen.”

Waarom Heitinga niet speelt wordt ook aan de verdediger gesteld. “Ik ben fit, maar die keuze maakt de trainer. Ik ben gewoon speler van de selectie en ik moet net zo hard voor m’n plekkie vechten als iedereen. Ik heb wel meer ervaring dan de meeste spelers ja.” Hij geeft ook een analyse van de laatste wedstrijd tegen Rapid Wien. “Je komt knap terug op 2-2, het publiek gaat erachter staan en dan moet je ze bij de strot grijpen en het beslissen. Je hebt nog vijftien minuten te spelen, maar na negentig seconden ligt de bal ons mandje, dat zijn momenten die niet kunnen in topvoetbal.”