Frank de Boer: ‘We hadden ze bij de strot’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 06 december 2015 00:22 – Bron: FOX Sports

1421444762

Ajax was zaterdagavond ruimschoots te sterk voor sc Heerenveen, tot grote tevredenheid van Frank de Boer. “De eerste twintig minuten gaven we in de omschakeling nog wel teveel ruimte weg, maar daarna hadden we ze bij de strot. Er zaten hele mooie goals bij, vooral de vierde vond ik mooi. Ik ben heel blij dat we drie wedstrijden op rij in de ArenA vijf goals hebben gemaakt. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst.”

Na afloop van de wedstrijd werd Nemanja Gudelj uitgelicht, waarvan De Boer vindt dat hij een belangrijke speler is geworden. “Hij zorgt voor balans in het team. Voetbal is niet alleen als je de bal hebt, maar ook als je de bal niet hebt. Als je ziet hoeveel vuil werk hij opknapt door fifty-fifty duels bijna altijd te winnen. De tegenstander wordt daar moedeloos van. Hij is op dit moment een belangrijke pion in het team.”

Ook ging het over Jasper Cillessen die bij de tweede tegengoal van Mitchell Te Vrede een grote fout maakte. “Dat is een blunder, dat weet hij zelf ook en daar baalt hij als een stekker van”, stelt De Boer in gesprek met FOX Sports. “Maar ik vind het heel knap van hem dat hij daarna nog twee wereldreddingen verricht. Hij is zo snel mogelijk weer in de focus.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.