Frank de Boer: ‘We moesten geduld opbrengen’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 20 april 2016 22:59 – Bron: FOX Sports

1421444762

Frank de Boer is tevreden met de 0-2 zege bij Heerenveen. Ondanks dat de goal lang uit bleef, had hij vertrouwen dat Ajax de wedstrijd naar zich toe zou trekken. “Ik had het gevoel dat wij de bovenliggende partij waren. De eerste helft kon beter, maar we hebben wel mogelijkheden gehad. We moesten geduld opbrengen. Heerenveen is niet gewend twee keer in vier dagen te spelen.”

Ajax won uiteindelijk dankzij twee goals van Arek Milik. “Als wij iets nauwkeuriger in de passing waren, zouden we kansen krijgen. Dat gebeurde uiteindelijk.” Na het matige optreden afgelopen weekend, kan Ajax positief terugkijken op dit duel. “Het is geen revanche. Natuurlijk was het zondag teleurstellend, maar we hebben vandaag de controle gehad. Qua organisatie en tactiek is Utrecht lastiger te bespelen.”

Met nog twee wedstrijden op het programma, thuis tegen FC Twente en uit bij De Graafschap, mag Ajax de eerste plek niet meer weggeven. “Nee, dat gaan we niet meer doen”, aldus De Boer na afloop in gesprek met FOX Sports. “Wij staan er het beste voor, maar elke wedstrijd is een finale. We moeten van Twente en De Graafschap winnen. Wij hebben de beste papieren.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.