Frank de Boer: ‘We zijn moeilijk te verslaan’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 26 september 2015 23:20 – Bron: FOX Sports

1421444762

Frank de Boer was na afloop van de 2-0 zege op FC Groningen gematigd tevreden. “Van de 45ste tot de 60ste minuut hebben we echt heel veel honderd procent kansen gecreëerd. Daar moet je er minimaal twee van maken”, stelt de oefenmeester voor de camera’s van FOX Sports. “Je kunt dan zomaar nog gelijkspelen. Gelukkig is dat niet gebeurd door een fantastische actie van Viktor Fischer. Maar dat kun je ons zeker verwijten op dat moment.”

De Boer vervolgt: “Je wil altijd beter, maar ik denk dat we een ploeg zijn die moeilijk te verslaan is. Op dit moment vind ik het vrij aardig gaan. Iedereen weet wat wij willen. Ik denk dat dit een van onze betere wedstrijden was dit seizoen. We hebben vooral in de tweede helft laten zien dat we dreigend kunnen zijn en compact kunnen spelen. Ik was daar heel tevreden over. We hebben eigenlijk ook weer heel weinig weggegeven.”

De hoofdtrainer van Ajax ging ook nog individueel in op een drietal spelers. “Ik vond Bazoer verreweg de beste. Hij was voor mij de Man of the Match. Arek heeft veel kansen gecreëerd. Die bal op Younes had hij wel moeten geven, maar dat weet hij ook voor de volgende keer. Ik vind juist dat hij in een stijgende lijn is de laatste weken. Hij is hard aan het werk voor het team en ik ben zeer tevreden over hem. Younes had zijn dreigende momentjes, maar je hoopt dat hij nog wat extra power krijgt. Ik ben blij dat ik dit soort jongens in mijn selectie heb.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.