Frank de Boer: ‘We zijn zeker niet kansloos’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 28 augustus 2015 16:40 – Bron: Ajax.nl

1438628472

Frank de Boer heeft er vertrouwen in dat Ajax de groepsfase van de Europa League kan overleven. Dat zegt de oefenmeester vrijdag na de loting. Ajax treft Celtic, Fenerbahçe en Molde FK. “Ik heb er geloof in dat we de volgende ronde kunnen halen. Het zijn goede tegenstanders, maar we zijn zeker niet kansloos”, aldus de hoofdtrainer van de Amsterdammers.

De Boer waakt alvast voor onderschatting van Molde FK. “Ik weet dat ze aan een opmars bezig zijn de laatste zes jaar. Volgens mij zijn ze drie keer kampioen geworden. Ik weet nog heel goed dat Solskjær trainer werd, en het er voetballend heel goed uitzag. Een beetje on-Noors eigenlijk. Als ik de foto’s zie hebben ze ook een schitterend stadion, aan het water.”

Hij vindt dat Ajax moet overwinteren. “Ik vind dat een realistisch doel. Fenerbahçe is normaal gesproken de favoriet, gezien de sterkte van het team. Toch verwacht ik dat we tegen hun ook een goede kans maken. Ik denk dat Celtic en Ajax vervolgens op de tweede plaats komen. Ik acht ons zeker niet minder dan Celtic. Molde heeft wel Standard Luik uitgeschakeld, een ploeg die in België altijd om de titel strijdt.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.