Frank de Boer: ‘Wij trekken aan het langste eind’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 23 december 2015 13:55 – Bron: FOX Sports

1366544242

Ajax heeft de eerste seizoenshelft als winterkampioen afgesloten. Met een voorsprong van drie punten op PSV en zes punten op Feyenoord staan de Amsterdammers er goed voor. Wat verwacht Frank de Boer van de tweede seizoenshelft? “Ik vind PSV een hele goede selectie hebben, datzelfde geldt voor Feyenoord. Het gaat erom dat wij ons niveau kunnen volhouden, dan denk ik dat wij aan het langste eind trekken, omdat wij ook een goede selectie hebben. Alles moet een beetje meezitten, maar ik denk dat wij alleen nog maar beter gaan worden.”

Ajax kiest veel voor eigen jeugd, PSV koopt veel in. Is De Boer daar jaloers op? “Soms denk je wel eens, zo’n Pereiro is wel een tropische verrassing. Dat was wel een leuke speler voor Ajax geweest”, geeft hij toe in gesprek met FOX Sports. “Anderzijds kijken wij wel echt heel goed wat we in onze jeugd hebben, dat is de filosofie van Ajax en daar zal ik nooit van afwijken. Als wij weten dat er een groot talent aankomt, gaan we niet alle energie die wij in deze jongens hebben gestoken over boord gooien. Wanneer moeten zij anders hun minuten gaan maken? Die afweging zijn we continue aan het maken.”

Waar de Eindhovenaren met spelers als Andres Guardado en Hector Moreno veel ervaring aankoopt, en mede daardoor overwintert in de Champions League, draaide Ajax met een veel jongere selectie matig in Europa. “Misschien is dat het slechte in een trainer als ik. Ik wil toch die jongens de kans geven, omdat ik daar meer in zie dan een aankoop. Ik heb daar ook helemaal geen spijt van, want zo gaat het bij Ajax en daar sta ik volledig achter.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.