‘Frank is een absolute topcoach’

1379538839

Philip Cocu versloeg collega-trainer en vriend Frank de Boer in de titelstrijd. Zijn PSV eindigde weliswaar twee punten boven Ajax, maar hij heeft alle respect voor De Boer. “Frank is een absolute topcoach”, zegt de voormalig profvoetballer in gesprek met de NOS. “Het is ongelooflijk wat hij met Ajax heeft gepresteerd. In Nederland gaat men daar soms wel heel makkelijk aan voorbij.”

Het tweetal heeft een goede vriendschap en zijn ook sportief naar elkaar toe ondanks de concurrentiestrijd. “We hebben elkaar niet gesproken, maar hij heeft me wel gefeliciteerd. Dat zou andersom ook gebeurd zijn.” Privé kunnen De Boer en Cocu nog prima met elkaar omgaan. “Als topsporter en -coach probeer je zelf natuurlijk de prijzen te pakken, maar als Frank en ik deze zomer elkaar ergens treffen, kunnen we gerust vakantie met elkaar vieren.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.