Frank Kales: ‘Doorbreek het salarisplafond’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 12 februari 2016 14:30 – Bron: Telesport

Frank Kales Doorbreek Het Salarisplafond

Frank Kales, voorzitter van de Aandeelhouders Vereniging Ajax (AVA), uit flinke kritiek op het huidige beleid van de club. De voormalig Algemeen directeur vertegenwoordigd zo’n 200 kleine aandeelhouders in de AVA en denkt erover na de vereniging op te heffen. “Door de structuur met de directie, rvc, bestuursraad en het Technisch Hart zijn er veel mensen die wat te zeggen hebben, maar bijna niemand doet wat. Ze beïnvloeden een beetje. Er is weinig stabiel beleid.”

Kales verwacht de AVA er volledig mee stopt. “De AV Ajax bestaat uit een aantal kleine, emotionele aandeelhouders die vooral fan zijn. En dan is het afzien”, aldus de voormalig prof-basketballer in gesprek met De Telegraaf. “De laatste tijd zijn bestuursleden ermee gestopt, omdat ze zich meer en meer aan het spel ergerden. Ajax heeft wel de financiële middelen, maar wat zie je terug op het veld? We hebben lang gehoopt dat er verbetering kwam, er ook om gevraagd, maar dat was zinloos.”

De oud-directeur van Ajax heeft een eigen visie en geeft die mee aan de huidige directie. “Iedereen is het ermee eens dat de jeugdopleiding de basis moet zijn, dus iedereen omarmt het Plan Cruijff. Maar in het opleiden zijn we niet meer uniek. Daarom is het zaak exceptionele talenten langer te houden en zo succes te creëren. Met het enorme kapitaal dat Ajax heeft, moet iets gebeuren. Doorbreek het salarisplafond voor spelers, waarvan de echte kenners zien dat ze wereldtop kunnen worden. Dan blijven ze wel tot hun 24e of 25e. Van Luis Suarez hebben we toch ook ruim drie jaar genoten? Dat genieten doen we nu al een hele tijd niet meer.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.