Frank Leboeuf zet in op Ajax als winnaar van de Champions League

Het mag duidelijk zijn dat Ajax een topseizoen draait. Met de winst op Willem II en het gelijkspel van PSV, heeft Ajax inmiddels de eerste plaats in de Eerste Divisie veroverd. Daarnaast neemt Ajax het op 5 mei a.s. op tegen Willem II in de finale van de KNVB beker. En laten we vooral het succes van de club in de Champions League niet vergeten! Doorgaans geeft overwintering in de Champions League voor een Nederlandse club al een reden voor een groot applaus. Ajax heeft het inmiddels al tot de kwartfinale geschopt. En heel langzaam bekleed de Amsterdamse trots een favorietenrol op het winnen van de Champions League. Het spreekt voor zich dat het een fantastische prestatie is dat de club nog volop in de race is voor het winnen van deze drie grote prijzen.

Frank Leboeuf zet zijn geld in op Ajax

Ajax speelt aanstaande woensdag de eerste wedstrijd in de kwartfinale tegen Juventus. Nu Real Madrid, de winnaar van vorig jaar, al hebben overklast, lijkt de weg naar de finale volledig open te liggen voor de Amsterdammers. Natuurlijk moeten eerst CR7 en zijn mannen verslagen worden. Maar wie had verwacht dat Ajax de Madrilenen zouden verslaan? Als je het Frank Leboeuf vraagt, gaat Ajax de Champions League titel in de wacht slepen. Hij vergelijkt het huidige team dan ook met het team van 1995 waarbij grote namen als Kluivert, Seedorf en Rijkaard ook al de Champions League met Ajax wisten te winnen. Net zoals spelen met geld in een casino online, zou je zo je geld kunnen inzetten op een positieve uitslag voor Ajax in de kwartfinale.

Een historische stap

Nu het Nederlands elftal al een groot toernooi niet heeft weten te bereiken, zit het voetbal in een dip. Ajax heeft ons inmiddels weer enthousiast weten te maken over de Nederlandse voetbalkunsten op Europees niveau. Sceptici geven aan dat dit niet zo zeer ligt aan de kracht van Ajax, maar meer aan de zwaktes van de tegenstanders die ze tot nu toe hebben getroffen. Als we kijken naar waar Ajax nu staat, in de finale van de KNVB beker, op de eerste plaats in de Eredivisie en in de kwartfinale van de Champions League, dan kan je beter zeggen dat we het hier hebben over misgunnen. Feit is en blijft dat de club ontzettend goed draait en over het algemeen goed voetbal laat zien. De plaatsing in de kwartfinale is hoe dan ook al een overwinning. De laatste keer dat de Amsterdammers de kwartfinale van de Champions League wisten te behalen, was in 2003.

Volop kansen

Het lijkt erop dat Ronaldo toch gewoon speelt tijdens de eerste wedstrijd in de kwartfinale. De verdediging van Juventus lijkt mogelijk in de problemen te komen als Chiellini niet op tijd fit is. En na de eerste wedstrijd tegen Real Madrid dacht iedereen ook dat Ajax het niet meer zou redden om de volgende ronde te halen. Het mag duidelijk zijn dat Ajax volop kans heeft om Juventus te verslaan en de verrassing van de Champions League te gaan zijn.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.