Frank Rijkaard: ‘Ik geniet gewoon van dit Ajax’

Frank Rijkaard kan momenteel enorm genieten van het spel dat het huidige Ajax op de mat legt. “Ik vind het wel een rijkdom”, zegt hij een dag na de 0-2 zege op Lille in gesprek met AT5. “Ze meten zich met de beste teams van Europa en dat doen ze geweldig tot nu toe. Verleden jaar hebben we al genoten en dat gaat dit jaar gewoon door. Dus complimenten.”

De voormalig speler van Ajax en ex-hoofdcoach van onder meer FC Barcelona wil er niet specifiek een speler uitlichten. “Ik geniet gewoon van dit Ajax en dat is voor mij het belangrijkst.” Hij vindt het knap dat Ajax het niveau van vorig seizoen weet vast te houden. “De Ligt en De Jong zijn heel belangrijk geweest voor de vorming van dit Ajax. Dus eigenlijk is met die bouwstenen doorgebouwd. En natuurlijk een heel groot compliment voor de technische staf en voor de coach, die deze lijn tot nu toe hebben kunnen doortrekken.”

Intussen wil Rijkaard niet te vroeg juichen. Hij wijst nog maar eens op het feit dat Ajax met tien punten nog altijd niet zeker is van overwintering in de Champions League. “We zijn nu allemaal heel blij met de wedstrijd van gisteren, maar als je naar de stand kijkt, is alles nog mogelijk. Dus ik vind dat we heel bescheiden moeten blijven en keihard moeten werken voor die laatste wedstrijd om een goed resultaat te halen. Je mag wel ergens van dromen en dat doet Ajax ook, maar je moet wel realistisch blijven en weten dat je toch steeds tegen een tegenstander speelt die niet voor niets aan de Champions League deelneemt.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.