Frenkie de Jong

Frenkie de Jong: ‘Eind juli sta ik er’

Frenkie de Jong wil komend seizoen op het middenveld spelen, en niet meer centraal achterin. Uitzonderingen daargelaten. “Als het echt beter is voor het team om centraal in de defensie te spelen, zoals afgelopen seizoen het geval was, dan doe ik dat”, zegt hij in Het Parool. “Maar met het oog op mijn persoonlijke ontwikkeling en voor mijn carrière is het beter als ik op het middenveld speel. Ook de trainer ziet een middenvelder in mij.”

Intussen is De Jong nog herstellende van een enkelblessure. Hij vermeld dat het goed gaat en dat hij waarschijnlijk nu langer wil doortrainen om fit aan de seizoensstart te staan. “Eind juli, als we de eerste wedstrijd in de voorronde van de Champions League spelen, dan sta ik er. Scherp. En uitgerust”, zo belooft hij. Veel Ajacieden worden met een transfer in verband gebracht, maar daar houdt hij zich niet mee bezig. “Als iemand het beter vindt om te vertrekken, dan moet hij vertrekken. Bij Ajax zal evengoed een sterke selectie staan.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.