Wesley Sneijder

Frenkie de Jong en Daley Blind eren Sneijder

Gisteren voor, tijdens en na het oefenduel Oranje – Peru (2-1) was de hoofdrol weggelegd voor de afscheidnemende Wesley Sneijder, maar ook de Ajacieden Frenkie de Jong en Daley Blind kregen wat media-aandacht. Vooral De Jong, want de middenvelder maakte zijn debuut.

Daar was de Ajacied dan ook heel erg blij mee. “We hebben gewonnen, ik heb een helft gespeeld, dan is het een mooi debuut. En het was een eer om nog even met Wesley gespeeld te hebben”, zegt De Jong tegen de NOS. Ook bondscoach Ronald Koeman was blij met het spel van 21-jarige international. “Het is eigenlijk heel knap als je op dit podium speelt en je doet hetzelfde als je gewend bent bij Ajax”, reageerde Koeman. “Er zit heel veel toekomst in hem. Op een gegeven moment houd je het ook niet meer tegen”, aldus de bondscoach.

Daley Blind speelde een mindere wedstrijd, maar belangrijker was het afscheid van Sneijder. “Dit toont aan hoe hij als mens in elkaar zit en hoe graag iedereen hem mag”, zegt Blind over Sneijder in gesprek met Nu.nl. “Hij is vooral op, maar ook buiten het veld een voorbeeld voor alle voetballers. Het was een privilege om hem van dichtbij mee te mogen maken.” Blind speelde jarenlang met Sneijder bij Oranje. “Je merkte het duidelijk als hij aanwezig was”, zo besluit de Ajax-verdediger.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
NOS / Nusport

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.