Frenkie de Jong: ‘Gesprek in Amsterdam gaf de doorslag’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 25 augustus 2015 11:17 – Bron: Telesport

1385635023

Frenkie de Jong is Ajax’ nieuwste aanwinst. De 18-jarige middenvelder komt over van Willem II en wordt direct weer verhuurd aan de Tilburgers. Dat is een bewuste keuze. “Ja, ik wil nog een jaar in mijn vertrouwde omgeving blijven. Maar het speelde ook mee dat ik denk in het eerste bij Willem II minuten te kunnen gaan maken en ik me onder Jurgen Streppel nog goed kan ontwikkelen. Bij Ajax zou ik bij de A1 of Jong Ajax aansluiten. Volgend jaar kom ik misschien wat anders binnen.”

De Jong kon naast Ajax ook kiezen voor PSV. “Laat ik vooropstellen dat PSV ook een topclub is en het voor een achttienjarige jongen echt een luxepositie is als twee van zulke clubs je willen hebben. Maar na mijn bezoek aan Amsterdam wist ik het zeker: het wordt Ajax. Ik had een gesprek met Marc Overmars, Dennis Bergkamp en Orlando Trustfull. En Frank de Boer kwam ook nog even binnen. Ze gaven me alle vier het gevoel me graag te willen hebben. Ajax is een grote club, een grote naam in Europa. En er stromen veel spelers door naar het eerste. Dat benadrukte de trainer ook.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.