Frenkie de Jong: ‘Getafe speelt niet om het publiek te vermaken’

Frenkie de Jong heeft vol ergernis gekeken naar de wedstrijd tussen Ajax en Getafe in de Europa League. “Ik heb het gezien. Het is frustrerend om naar te kijken. Getafe speelt niet om het publiek te vermaken. Ik vind het irritant om naar te kijken”, aldus de oud-Ajacied in gesprek met de NOS een dag na de wedstrijd waarbij Ajax met 2-0 onderuit ging. “Het is heel moeilijk om tegen hun te spelen, ze staan niet voor niets derde.”

Ajax liet zich provoceren en de spelers toonden hun ergernis, iets wat eigenlijk niet mag gebeuren, maar wat De Jong wel degelijk begrijpt. “Klopt, maar daarin kan de scheidsrechter een grote rol spelen. Hij moet snel daartegen optreden en dan is het gelijk duidelijk. Als hij dat niet doet, kunnen zij door blijven gaan. Als je dan ook nog achterkomt, dan krijg je wel frustratie. Natuurlijk moet dat niet gebeuren, maar dat is dan wel moeilijk.”

De middenvelder van FC Barcelona maakte vorig seizoen deel uit van een fantastisch Ajax dat de halve finale van de Champions League bereikte. Maar is dit Ajax in staat om hetzelfde niveau aan te tikken? “Ze hebben dit seizoen ook héle goede periodes gehad in de Champions League waarin ze door hadden moeten gaan. Ik denk dat ze dus nog steeds een heel hoog niveau kunnen halen.” De Jong denkt dan ook dat Ajax nog een kans maakt. “De return wordt heel moeilijk. 2-0 is Europees een slechte uitslag, maar als Ajax het niveau haalt dat ze normaal kunnen halen, hebben ze zeker nog wel een kans.”

 

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.