Frenkie de Jong

Frenkie de Jong: ‘Je moet het eigenlijk afmaken’

Frenkie de Jong baalt enorm van het 0-0 gelijkspel tegen ADO Den Haag. “De eerste helft was matig denk ik. De tweede helft was wel prima qua spel, veel druk erop, mogelijkheden en grote kansen, alleen niet afgemaakt”, blikt hij terug voor de camera’s van FOX Sports. “Ik had op het einde ook nog een kans, die ik moet maken. De keeper deed het ook goed, net zoals in de heenwedstrijd trouwens, dus dat is ook goed van hem.”

De Jong kwam zelf in de eerste helft weinig in het stuk voor, maar na rust kon hij steeds meer indribbelen waarmee hij dreigend werd. “In de eerste helft bleef de spits, of ik nou rechts of links ging lopen, sowieso bij mij lopen. De tweede helft ging ik, zeker naarmate het einde kwam, verder naar voren en met de spits lopen. Op een gegeven moment laat hij mij dan los en als ik dan aan de bal kwam kon ik een paar keer in dribbelen.” Had De Jong niet op de plek van Schöne moeten spelen? “Carel Eiting deed het vorige week goed, verder is het aan de trainer.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.