Frenkie de Jong

Frenkie de Jong: ‘Onder ons niveau gepresteerd’

Frenkie de Jong baalt enorm van het puntenverlies van Ajax tegen FC Utrecht en het vertoonde spel. “Het veld was zeker niet goed, dat was ook niet in ons voordeel, maar het mag geen excuus zijn. 0-0 is een slecht resultaat en we hadden gewoon moeten winnen”, stelt hij na afloop tegenover FOX Sports. “We hebben de eerste helft te weinig gecreëerd, ook voetballend was het niet goed. De tweede helft ging het is beter, maar was het ook niet top. We hebben onder ons niveau gepresteerd.”

De Jong vindt 0-0 wel een terechte eindstand, maar is van mening dat Ajax veel beter had gekund. “Ik denk dat we gelijkwaardig waren aan elkaar, dat we evenveel duels wonnen. Wij konden niet echt gevaarlijk worden en je hebt af en toe een dag dat het allemaal wat minder is. We hebben wel wat mogelijkheden gehad en dat moet je een beetje geluk hebben dat de bal erin gaat.” Ajax heeft nu zeven punten achterstand op PSV. “Dat is een aardig gat. We hebben nog een onderling duel en we moeten hopen dat zij nog punten verspelen, maar we moeten eerst maar eens zorgen dat we zelf alles winnen.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.