Frenkie de Jong

Frenkie de Jong: “Stemming nu een beetje alsof ik al weg ben”

Frenkie de Jong lijkt na dit seizoen te vertrekken, maar een zekerheid is dat nog niet. Dat zegt de 21-jarige Ajacied zelf in gesprek met de NOS. De middenvelder laat zijn keus afhangen van waar hij het beste tot zijn recht komt als speler.

“Er wordt natuurlijk veel gesproken over mij. In het buitenland is het erg veel momenteel”, zegt De Jong. “Ik heb er geen probleem mee. Ik denk dat het wel zo zal blijven totdat het op een gegeven moment bekend is waar ik naartoe ga of als het duidelijk is dat ik nog een jaar bij Ajax blijf.”

Ajax blijft dus een optie voor het talent. “Ja natuurlijk. Ik heb het gevoel dat de stemming nu een beetje is alsof ik al weg ben en het alleen nog afwachten is welke club het wordt. Maar dat is zeker niet zo. Stel dat ik vertrek, dan denk ik dat het heel belangrijk is wat voor een soort club ik kies. En wat voor soort voetbal ze spelen. En wat de visie van de trainer is”, stelt De Jong.

Het financiële deel is belangrijk, maar dat zal niet de definitieve doorslag geven bij de keuze voor een club. “Nee, nee, nee. Ik wil naar een club waar ik zal passen met mijn spel. Ik denk dat de clubs die mij willen hebben of kopen, dat ook doen omdat ze mij zien als een toevoeging. Ze vinden mij bij hun passen.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
NOS

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.