Donny van de Beek en Frenkie de Jong

“Frenkie de Jong, Van de Beek en De Ligt zijn wat ons betreft niet te koop”

Marc Overmars wil, op Hakim Ziyech na, deze zomer niemand meer laten gaan bij Ajax. De directeur spelersbeleid doelt vooral op een drietal spelers die bij veel rijke clubs op de lijstjes staan.

“Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Matthijs de Ligt zijn wat ons betreft niet te koop. Nee, ook niet voor absurde bedragen. Laat ze dit seizoen eerst eens 40 wedstrijden voor Ajax spelen”, vertelt Overmars tegen De Telegraaf. De komst van Daley Blind doet daar niets aan af. “Not for sale. En dat heb ik naar alle partijen toe gecommuniceerd”, zegt de Ajax-directeur over de belangstelling van Barcelona in De Jong.

Ook voor Matthijs de Ligt geldt hetzelfde. “Kom volgend jaar maar terug. Natuurlijk heeft Davinson Sanchez bewezen dat het voor een club heel moeilijk kan worden om dat vol te houden. Maar we staan nu op een punt waarop we zeggen: jongens, we verkopen niet. Ze zijn 19, 20 jaar”, aldus Overmars.

Volgend seizoen kunnen de zaken anders liggen. Dat heeft Overmars ook aangegeven in de gesprekken met deze spelers en hun zaakwaarnemers. “Dat een transfer na dit seizoen voor het juiste bedrag bespreekbaar is, is wel iets dat in zulke gesprekken de revue passeert”, zo besluit de beleidsbepaler van Ajax.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.