Frenkie de Jong

Frenkie de Jong: ‘Voldoende perspectief bij Ajax’

Frenkie de Jong is niet van plan om snel te vertrekken bij Ajax. De afgelopen weken sprak hij vaak zijn onvrede uit, omdat hij weinig speelminuten krijgt. “Je hebt al een paar keer in de basis gespeeld, dus als je dan op de bank terecht komt, is dat lastig. Maar de mensen binnen de club hebben vertrouwen in mij, dat spreken ze ook uit. Dus ik zie voldoende perspectief om bij Ajax te blijven. Het liefst wil ik bij Ajax spelen en in de basis staan”, aldus de middenvelder in gesprek met FOX Sports.

Hij heeft regelmatig gesprekken met de technische staf. “Ze zeggen dat ze mij een goede speler vinden en dat ze denken dat ik weer in de basis kan komen. Het is aan mij om goed te spelen als ik inval en op trainingen te laten zien dat ik beter ben dan anderen.” De Jong weet ook dat hij aan zijn eigen kwaliteiten moet werken. “Ik kan meer scoren, maar moet mezelf ook meer in scoringspositie brengen. Ik loop ook af en toe uit teveel uit positie.” Uiteindelijk heeft hij één hoofddoel: “Ik moet dit seizoen basisspeler worden.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.