Frenkie de Jong

Frenkie de Jong: “We geven eigenlijk alle goals een beetje weg”

Frenkie de Jong stond vandaag, vanwege de blessure van Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt, weer in het centrum van de verdediging opgesteld. Dat ging hem vandaag tijdens PSV – Ajax (3-0) niet goed af. Ajax was na een half uur al kansloos en De Jong maakte geen goede indruk bij enkele tegengoals van PSV.

“Ik denk dat we nog wel aardig begonnen, maar we geven eigenlijk alle goals een beetje weg”, zegt De Jong tegen de NOS. “Als je op een gegeven moment 3-0 achter staat, dan wordt het wel lastig tegen PSV. Na de 1-0 waren we het even kwijt. We gingen andere dingen doen.”

De Jong maakte bij de tweede en derde tegengoal geen goede indruk. Hij ging niet echt het duel aan zo leek het. “Als een aanvaller op snelheid op je afkomt en je bent in een grote ruimte, dan kun je niet instappen. Dat is onmogelijk, want dan kan hij alle kanten op. Dat lijkt me niet heel slim. Maar ik had het sowieso beter kunnen doen.”

Ajax moet nu een achterstand van 5 punten goed maken op PSV. De Amsterdammers hebben daarvoor nog 28 wedstrijden. “Gelukkig is het nog vroeg in het seizoen, maar ik denk dat we gewoon nederig moeten zijn. PSV doet het veel beter. Ik denk niet dat we in de positie zijn om te roepen dat we de beste zijn, omdat we vijf punten achter staan en 3-0 hebben verloren.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.