Frenkie de Jong

Frenkie de Jong: ‘We hadden de druk er goed op’

Ajax heeft de laatste voorronde Champions League gehaald dankzij een 3-0 zege op Standard Luik tot tevredenheid van Frenkie de Jong. “Het is heel belangrijk dat we de Champions League halen, want je al altijd op het hoogste podium spelen. Ook voor de club is het financieel belangrijk. We hebben een goede selectie, maar de wisselvalligheid moet eruit, al is het maar één wedstrijd. We hebben de kwaliteit om het te halen.”

Ajax speelde overtuigend. Toch blijft De Jong ook kritisch. “Ja, ik denk dat we af en toe aardig voetbalden, maar op een gegeven moment werden een klein beetje slordig, een soort nonchalance. Gelukkig was het nu 3-0 in plaats van 2-0. Dan geven zij ook de hoop op en kan je het uitvoetballen.” Ajax begon vooral goed aan de wedstrijd. “We kregen veel corners, hadden de druk er goed op, het publiek hadden we mee. Dat was zeker lekker.”

De Jong wordt nog altijd in verband gebracht met FC Barcelona. Zo zou het zijn dat als Ajax de Champions League niet haalt, hij zelfs per direct naar Spanje verkast. Klopt dat? “Dat is echt uit de lucht gegrepen. In principe blijf ik bij Ajax, maar in het voetbal weet je het nooit. Straks komt er een club die een absurd bedrag wil betalen en zegt Ajax ‘ga maar weg Frenkie’. Maar in principe blijf ik.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.