Frenkie de Jong: ‘We mogen heel trots zijn vanavond’

Frenkie de Jong reageerde uitzinnig na de 1-4 zege op Real Madrid. “Dit is een jongensdroom. We winnen uit in Bernabéu met 1-4, gaan met Ajax naar de kwartfinale Champions League, schakelen Real Madrid uit. Zeker een jongensdroom”, aldus de middenvelder in gesprek met Ziggo Sport. “In het begin van de tweede helft hadden we het wel echt moeilijk en stonden we onder druk. We maakten de 0-3 op een topmoment en dan wordt het steeds makkelijker.”

Lasse Schöne besliste uiteindelijk ook op een mooi moment de wedstrijd met een waanzinnige vrije trap. “Zij maakten de 1-3 dus ben je wel bang voor een offensief, maar die vrije trap schiet hij fantastisch binnen. Ik ben super blij en we mogen vanavond heel trots zijn.” In de slotfase leidde De Jong slordig balverlies in de laatste linie. Niet meer doen? “Ik denk dat ik het wel moet doen, maar beter. Ik wilde versnellen, maar kreeg toen overal kramp in mijn benen. Toen bleef ik wel te lang aan de bal en moest ik ‘m eerder wegspelen. Het was een grote fout, maar gelukkig zit alles dan mee op zo’n avond en pakte André (Onana red.) ‘m.”

 

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.