Donny van de Beek en Frenkie de Jong

Frenkie de Jong: ‘We zitten in een positieve flow’

Frenkie de Jong sprak in aanloop naar het Champions League duel met AEK Athene over de vorm waarin Ajax verkeert. “Ik denk dat we wel in een flow zitten en goed bezig zijn de laatste tijd. Er is ook ruimte voor verbetering, maar we winnen tot nu toe vrijwel al onze wedstrijden, spelen over het algemeen goed voetbal. Dus je kan wel spreken over een positieve flow”, aldus de middenvelder tijdens de persconferentie.

Mocht Ajax dinsdagavond tegenslag ondervinden door bijvoorbeeld te verliezen van de Grieken, kan die flow zomaar worden doorbroken. Maar De Jong heeft veel vertrouwen in de weerbaarheid van Ajax. “We hebben tegen PSV uit een tegenslag gehad en daar hebben we goed op gereageerd. Als ik de spelers en staf zo inschat dan denk ik dat we mentaal wel heel weerbaar zijn.” Intussen wordt gewoon verwacht dat Ajax zich plaatst voor de volgende ronde van het miljoenenbal. “Druk is er altijd bij Ajax. Vooraf werd er ook al van ons verwacht dat we door zouden gaan. Zo is de stemming nou eenmaal altijd in Nederland en dat is alleen maar mooi.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.