Frenkie de Jong

Frenkie de Jong: “Zo worden we nooit kampioen”

De wedstrijd tegen Willem II werd met 2-0 gewonnen, maar die stand stond na 20 minuten al op het scorebord. Tot groot ongenoegen van Frenkie de Jong. De middenvelder zag dat Willem II met een slechte tactiek begon aan de wedstrijd en daardoor al op grote achterstand had kunnen komen.

“Het pakte totaal verkeerd voor ze uit, tot de omzetting. Daarna stond het bij Willem II beter”, zegt De Jong in gesprek met Fox Sports. Ajax had de hele wedstrijd controle maar bouwde de voorsprong niet uit: “Ben wel teleurgesteld in onszelf, we moeten gewoon beter spelen, zeker de tweede helft. We verslappen in plaats van het werken voor een beter doelsaldo. Als je het straks daar op verliest sla je jezelf voor je kop.

De Jong maakte een goal en was daar blij mee, al was het niet belangrijk volgens hemzelf: ” Kon er nog wel een of twee maken, zo konden we dat allemaal wel. We gingen te veel voor eigen kans. Zo worden we nooit kampioen”, aldus de zeer kritische Ajacied.

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Julien

Julien

Volgt Ajax op de voet, zelfs als het allemaal even niet te volgen is.. Redacteur bij Ajaxinside, Voetbalflitsen en FCVideo