Frenkie de Jong baalde na afloop enorm van het 1-1 gelijkspel tegen ADO Den Haag. “Dit is dramatisch. In de eerste helft zijn we veel beter en moeten we met 3-0 voorstaan, dat verzuimen we. In de tweede helft voetballen we slecht, veel onnodig balverlies. Bij hun gaat het publiek er dan achterstaan en dan voel je het een beetje aankomen. Die goal kwam niet uit het niets vallen.”

In de tweede helft won de thuisploeg veel duels en kwam Ajax er amper aan te pas. De Jong analyseert: “Het ligt helemaal aan onszelf. Wij hebben normaal gesproken meer kwaliteit dan ADO Den Haag. In de eerste helft probeerden zij het ook met strijd te doen, maar toen voetbalden we gewoon goed. In de tweede helft deden we dat niet meer, dan zie je dat zij in de wedstrijd komen en gaat het mis”, zegt hij in gesprek met Ajax TV.

De Jong, die veel lof kreeg over zijn optreden voor rust, is ook kritisch op zichzelf. “De eerste helft speelde ik wel redelijk goed. We konden steeds de vrije man op het middenveld vinden. Ik had een paar assists kunnen hebben als ze worden afgemaakt. De tweede helft heb ik veel te weinig gebracht vind ik, zowel aan de bal als in duels. We moeten nu op naar de volgende wedstrijd en die winnen, dat begint woensdag voor de beker. Dat is ook een belangrijke prijs.”