Frenkie de Jong

Frenkie de Jong verkoos Ajax boven PSV: “Nog geen seconde spijt van gehad”

Frenkie de Jong tekende op 25 augustus 2015 een driejarige verbintenis bij Ajax. Het talent speelde daarvoor liefst tien seizoenen in de jeugdopleiding van Willem II. Ook PSV meldde zich toen voor de nu twintigjarige middenvelder.

“PSV meldde zich eerder en ik had daar een goed gesprek met Marcel Brands, maar toch trok Ajax me meer,” zegt De Jong tegen Voetbal International. “De manier waarop ze in Amsterdam omgaan met talenten, dat klonk heel aantrekkelijk. Als je goed presteert, krijg je daar automatisch de kans bij Ajax 1, dat is bijna vanzelfsprekend als je naar de geschiedenis van de club kijkt.”

“Bovendien maakte ik bij mijn eerste gesprek kennis met grootheden als Frank de Boer, Dennis Bergkamp en Jaap Stam,” zo gaat de jeugdinternational verder. “Tijdens mijn gesprek met Marc Overmars kwamen zij allemaal even langs om mij een handje te geven. Dat maakte wel indruk. Voor mij was de keuze duidelijk en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad.”

De Jong heeft voor zichzelf een duidelijke toekomstvisie. Ontwikkeling komt boven snel geld verdienen. “Niks buitenland, gewoon slagen bij Ajax, basisspeler worden en daarna een belangrijke speler. De rest boeit mij eigenlijk totaal niet”, besluit de geboren Arkelaar.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.