Frenkie de Jong

Frenkie de Jong: ‘Zorgen dat ik vaste basisspeler word’

Frenkie de Jong timmert hard aan de weg. De middenvelder is aan het doorbreken en lijkt intussen verzekert te zijn van een basisplek. “Nee, zo zie ik het helemaal nog niet. Ik moet elke wedstrijd goed spelen om in de basis te blijven”, zegt hij in gesprek met FOX Sports. Uiteraard is dat zijn doel. “Ik werk hard op trainingen, doe mijn uiterste best en straal plezier uit. Als je een wedstrijd speelt, moet je gewoon zorgen dat je het goed doet.”

In een jaar tijd kan veel gebeuren, want De Jong sloot pas ruim een jaar geleden aan in Amsterdam, bij Jong Ajax. Hoe heeft hij zich zo snel omhoog gewerkt? “Vorig jaar hadden we een stuk negen middenvelders toen ik erbij kwam, dan beland je achterin de pikorde. In de winter gingen er een paar jongens weg, dus heb ik nog een paar invalbeurten gehad in de tweede seizoenshelft. Maar het eerste jaar was voor mij ook gewenningsjaar en het tweede jaar moest ik er staan. Nu moet ik zorgen dat ik een vaste basisspeler word.”

Eén van de meest in het oog springende ontwikkeling die hij doormaakt, is het fysieke aspect. Want voetballen, dat kon hij sowieso wel. “Als je volwassener wordt, word je over het algemeen al sterker, maar ik heb ook veel in de gym gewerkt. Niet perse met gewichten dat ik twee bij twee word, want dat is niet goed voor mij. Maar ik heb wel gewerkt aan mijn balans, core en explosiviteit. Daar valt nog steeds veel in te winnen.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.