Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 21 september 2016 23:15 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft woensdagavond uitgehaald in de KNVB Beker. De ploeg van Peter Bosz was met 5-0 te sterk voor Willem II en nam daarmee revanche op de competitienederlaag eerder dit seizoen. Riechedly Bazoer, Matthijs de Ligt, Lasse Schöne, Hakim Ziyech en Abdelhak Nouri maakten de doelpunten. Naast De Ligt en Nouri maakte ook Frenkie de Jong zijn officiële debuut in Ajax 1.

Ajax begon met een vrijwel geheel gewijzigd elftal aan de wedstrijd. Bazoer, Schöne en Ziyech zorgden voor fris en creatief voetbal op het middenveld. Verder maakte De Ligt een zeer volwassen indruk en speelde Daley Sinkgraven verrassend een prima wedstrijd als linksback. Ajax ging de rust met een 2-0 voorsprong dankzij een heerlijke pegel van Bazoer en een kopgoal van De Ligt.

In de tweede helft kwam Ajax niet in de problemen. Via invaller Vaclav Cerny was het al dicht bij de 3-0, maar hij schoot over. Niet veel later werd de Tsjech opnieuw weggestuurd, gaf de bal voor en na een misser van Cassierra scoorde Ziyech zijn eerste Ajax-goal. Schöne schoot daarop een vrije trap achter doelman Lamprou. Het slotakkoord was voor debutant Nouri die ook op zijn beurt scoorde uit een vrije trap.

Donderdag is de loting voor de volgende ronde in het KNVB Bekertoernooi.