Justin Kluivert

Fris Ajax stelt voorronde Champions League veilig

In de laatste thuiswedstrijd van het lopende seizoen heeft Ajax plek twee in de Eredivisie veiliggesteld. In een bij vlagen slaapwekkende wedstrijd werd verliezend bekerfinalist AZ met 3-0 aan de kant geschoven. Hierdoor begint het nieuwe seizoen voor de ploeg van Ten Hag al over twee maanden in de derde voorronde van de Champions League.

Voorafgaand aan de wedstrijd wist de thuisploeg dat het aan één punt voldoende had om er definitief voor te zorgen dat er aankomend seizoen aangetreden mag worden in de voorronde van het Miljoenenbal. Daarnaast wisten ze Alkmaarders nog geen enkele wedstrijd te winnen tegen de traditionele top drie. Toch stond de eerste helft niet bol van de hoogtepunten. Ajax had het veldoverwicht, maar wist niet niet om te zetten in serieuze kansen. In minuut 34 ging de gehele Johan Cruijff Arena op de banken staan om te klappen Abdelhak Nouri te eren. Het talent uit Geuzenveld ligt nog altijd in het ziekenhuis na die verschrikkelijke 8 juni. Op het veld werd hier direct op gereageerd. Matthijs de Ligt liet voorin zien over een geweldige techniek te beheersen en legde de bal panklaar op het hoofd van Van de Beek die zo de 1-0 kon aantekenen.

In het tweede bedrijf gooiden de Amsterdammers alle schroom van zich af en lieten ze blij vlagen uitstekend veldspel zien. Vijf minuten na rust was een werkelijk geweldige bal van Ziyech, die waarschijnlijk zijn laatste thuiswedstrijd in het Ajax shirt speelde, aanleiding voor de tweede treffer. De Marokkaan vond Huntelaar, die op zijn beurt de bal perfect klaar legde voor Kluivert. De 18-jarige buitenspeler bekroonde een prima wedstrijd met een doelpunt. Kort voor het eindsignaal kreeg Jurgen Ekkelenkamp nogmaals minuten in het eerste elftal, alvorens Neres de einstand op 3-0 bepaalde. De Braziliaan ontving de bal van Ziyech, draaide open en vond met een verwoestend schot de kruising.

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, De Ligt, Wöber, Tagliafico; Schöne, Ziyech, Van de Beek; Neres (90. Kristensen), Huntelaar (66. Dolberg), Kluivert

 

 

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Christiaan Stevens

Christiaan Stevens