Frivool Ajax vergeet Eintracht Frankfurt met grote cijfers naar huis te sturen

Ajax heeft de zevende oefenzege op rij geboekt. Na Hertha BSC werd op zaterdagavond de volgende Bundesliga club opzij gezet. Ajax, gehuld in het goud zwarte jubileumshirt, versloeg Eintracht Frankfurt met 2-1. Uitblinker Quincy Promes eiste een hoofdrol op door de afwezig Donny van de Beek uitstekend te vervangen.

Van de Beek keek namelijk vanaf de tribune toe hoe Ajax in de Johan Cruijff Arena met Eintracht Frankfurt afrekende. De middenvelder zat niet bij de selecte omdat hij bezig is met het afronden van een transfer. Waar Van de Beek naar toe gaat is niet duidelijk, maar de kans dat we hem nog in het Ajax-shirt gaan zien is minimaal.

Gemist werd hij niet tegen Eintracht Frankfurt. Zijn vervanger Quincy Promes had namelijk slechts drie minuten nodig om Ajax op voorsprong te schieten. De nieuwe nummer tien rondde goed af na een fraai hakje van Lassina Traoré. Promes was vervolgens tweemaal dichtbij de 2-0. Eerst raakte hij, opnieuw op aangeven van Traoré, de lat. Vijf minuten stond opnieuw het aluminium in de weg. Promes schoot een strakke voorzet van Tadic op de paal.

Omdat ook Anthony en Gravenberch hun pogingen gekeerd of naast zagen gaan, bleef het slechts bij 1-0. Ajax deed zichzelf hierdoor flink tekort. De Amsterdammers hadden weinig te duchten van de Duitse gasten. Het duurde in de tweede helft dan ook niet lang voordat Ajax de voorsprong alsnog wist te verdubbelen. Opnieuw stond Quincy Promes aan de basis.

Door de komst van nieuwkomer Mohammed Kudus verschoof Promes naar de flank. Dit gaf hem de kans om achter de defensie van Eintracht te duiken. Hierdoor kwam hij oog in oog met doelman Kevin Trapp, maar was vervolgens niet zelfzuchtig en gunde de goal aan de meegelopen Anthony. Deze kans bleek alleen niet gegund aan de Braziliaan die met een belabberde aanname zijn kans om zeep hielp. Gelukkig bleef de zomer-aanwinst koel en legde de bal met een hakje klaar voor Kudus die overtuigende afrondde.

Lang kon Ajax niet genieten van deze comfortabele voorsprong. Ondanks dat de Amsterdammers al een paar keer goed waren weggekomen bij een dood spelmoment, ging het uiteindelijk toch fout. André Silva dook na een strakke vrije trap op bij de tweede paal en scoorde de aansluitingstreffer. Eintracht Frankfurt probeerde vervolgens nog wel de gelijkmaker op het scorebord te krijgen, maar kwam niet verder dan een paar harde overtredingen en vier gele kaarten.

Door deze overwinning blijft Ajax ongeslagen in de oefencampagne. Om met een 100% score aan het nieuwe seizoen te beginnen moet Ajax nog één heuvel over. Morgen om 13:00 spelen de Amsterdammers namelijk hun laatste oefendoel voordat de competitie begint. Hierin staat er opnieuw een Duitse ploeg op het programma. Union Berlin is de tegenstander in de Johan Cruijff Arena.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Thomas Aalderink

Thomas Aalderink