Geelen neemt tijdelijk de rol van algemeen directeur op zich

De Raad van Commissarissen (RvC) heeft commercieel directeur Menno Geelen bereid gevonden om per direct de rol van interim-algemeen directeur op zich te nemen. Geelen zal deze functie vervullen totdat een nieuwe algemeen directeur is benoemd en volledig is ingewerkt, zo meldt Ajax op haar website.

Geelen is sinds medio 2010 verbonden aan Ajax. In november 2016 promoveerde hij van hoofd sponsoring naar commercieel directeur. Met zijn tijdelijke aanstelling als interim-algemeen directeur draagt Geelen zijn huidige verantwoordelijkheden voor de duur van deze interim-periode over aan Cas Biesta, momenteel hoofd marketing en brand partnerships. Biesta wordt door deze verandering tijdelijk benoemd tot CCO. Hij werkt al sinds november 2014 bij Ajax.

“Ik kijk ernaar uit om deze rol tijdelijk op me te nemen”, vertelt Geelen. “Organisatorisch zijn we hiermee voor de komende periode op orde en creëren we de bestuurlijke rust die nodig is. De voortgang van het werk op voetbalvlak heeft nu de hoogste prioriteit. Alex Kroes en Marijn Beuker moeten samen met de mensen om hen heen vol door kunnen. Mijn taak is onder meer om ervoor om te zorgen dat zij zich hier op kunnen richten en dat tegelijkertijd ook alle andere afdelingen en collega’s optimaal kunnen functioneren.”

Ook Michael van Praag is heel tevreden met deze oplossing. “Ik ben blij dat Menno dit wil doen. Hij is een prima directeur die zowel intern als extern draagvlak heeft en dat zelf heeft afgedwongen door de goede en succesvolle manier waarop hij zijn werk voor Ajax al jarenlang doet. Daarnaast is het goed voor Ajax dat Alex vol energie aan de slag is gegaan in zijn nieuwe rol. Wij hebben voor de maanden die voor ons liggen veel vertrouwen in het directieteam dat er nu staat.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.