Geelen wil Van der Sar niet opvolgen: ‘Oud-speler moet boegbeeld zijn’

Menno Geelen wordt niet de nieuwe Algemeen Directeur van Ajax, zo meldt De Telegraaf. Geelen, die al jaren lang de Commercieel Directeur is van de Amsterdammers, werd door de Raad van Commissarissen gezien als de ideale opvolger van Edwin van der Sar, maar hij heeft het aanbod zelf afgeslagen. Volgens het dagblad vindt hij dat de Algemeen Directeur een oud-speler moet zijn die als boegbeeld fungeert van de club.

Geelen behoort al sinds 2016 tot de directie van Ajax, behaalde veel commerciële successen op het gebied van sponsoring en merchandise en maakt deel uit van diverse commerciële commissies van de UEFA en de European Club Association (ECA). Hij leek daarom de ideale kandidaat, maar ziet dat zelf dus anders. Wel is hij bereidt om als interim-directeur te dienen zolang er geen nieuwe Algemeen Directeur is gevonden en daarnaast wil hij het nieuwe boegbeeld van de club inwerken.

Het is inmiddels ook duidelijk dat twee andere potentiële kandidaten de functie niet (meer) willen. Zowel financieel directeur Susan Lenderink als chief sports officer Maurits Hendriks willen om dezelfde reden niet op die positie terecht komen. Het lijkt erop dat het is doorgedrongen tot de club dat er veel prominente Ajacieden zijn vertrokken en dat het belangrijk is dat de functie van algemeen directeur moet worden ingevuld door een oud-Ajacied.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.