Geen erehaag van Feyenoord voor Ajax: “In Engeland gebruikelijk. Hier niet”

Feyenoord gaat geen erehaag vormen voor Ajax, zegt Feyenoord-coach Dick Advocaat vandaag op de persconferentie in aanloop naar de Klassieker Feyenoord – Ajax. De Amsterdamse club pakte dit seizoen het kampioenschap en de beker.

‘In Nederland is het niet de gewoonte om een erehaag te vormen. We zullen ze een hand geven en ze feliciteren’, aldus Advocaat. Of dat zuur is? ‘Zuur? Ik geef toch aan dat ze een prachtige prestatie hebben geleverd? Ze hebben het uitstekend gedaan met de titel en de beker. In Engeland is een erehaag gebruikelijk. Hier niet. Waarom moeten wij dan weer het voortouw nemen om dat te doen?’, aldus Advocaat, die met zijn club op een vijfde plek in de Eredivisie staat.

Europees voetbal is in groot gevaar voor de geplaagde club en oefenmeester. ‘Ik denk dat we met die 1-0 in Amsterdam een van onze betere wedstrijden van het seizoen hebben gespeeld. We moeten mannelijk voetballen en laten zien dat vorige week tegen ADO Den Haag een vergissing was. Er zat totaal geen schwung in. We accepteerden alles maar. Dan moet je niet doen’, zo vindt de voormalige bondscoach van Nederland.

Toch begint de club, die in 1984 de laatste dubbel pakte (met oer-Ajacied Johan Cruijff), als de absolute underdog aan de wedstrijd. Waar is het op hopen? ‘Misschien een bepaalde onderschatting van hun kant? Het kan altijd alle kanten op met ploegen die al kampioen zijn. Soms willen ze laten zien dat ze de terechte kampioen zijn. Maar het zijn altijd prachtige wedstrijden en de meeste jongens die vorige week speelden, krijgen ook nu weer een kans. We moeten niet zo veel naar Ajax kijken. Ze hebben een geweldige ploeg en een geweldige bank, maar wij moeten daar een goede partij tegenover zetten met de juiste instelling’, zo besluit Advocaat.

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
persconferentie Feyenoord

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.