Geen zorgen bij Ten Hag: “Op dit moment hebben we alle posities bezet”

Erik ten Hag vindt dat de huidige selectie kwaliteit genoeg heeft om voor alle prijzen te gaan. De Braziliaan Antony komt er nog bij en ook zijn landgenoot Neres zit dichtbij een rentree. Tot dusver zwaaide Ajax alleen Hakim Ziyech uit, maar zo’n speler is nog niet te vinden, volgens de oefenmeester van Ajax.

“Zo moet je daar niet naar kijken. Dat heb ik vorig jaar ook niet gedaan toen Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Lasse Schöne weggingen. Er zullen weer nieuwe sterren opstaan en die zullen de harten van de Ajax-fans veroveren”, zegt de coach tegen Ajax TV. Ten Hag kijkt uit naar de samenwerking met Antony. “Ten eerste omdat het een geweldige voetballer is die in het team past en ervoor zorgt dat we titels gaan winnen. En ten tweede, dat het een attractie is.”

Ten Hag vindt de A-selectie vooralsnog goed genoeg. “En als daar inderdaad nog een Antony bijkomt, en Neres die weer aan het terugkomen is, dan denk ik dat wij op dit moment alle posities bezet hebben. En dus een goeie groep hebben die competitief is, die in de Champions League wat kan doen en die in de Nederlandse competitie natuurlijk voor het allerhoogste gaat.”

Donny van de Beek, André Onana en Nicolás Tagliafico zouden echter nog kunnen vertrekken. Ajax directeur spelersbeleid Marc Overmars hebben afspraken gemaakt met het drietal dat de Amsterdamse club zal ‘meewerken’ aan een transfer. “Ik zit daar ontspannen in. Het is ieder jaar hetzelfde. Wij weten dat we goede spelers hebben en dat ze in de belangstelling staan. Ik wil ze allemaal houden, maar als dat niet lukt moeten daar goede vervangers voor komen. Of we zullen ze vanuit de opleiding moeten laten doorstromen.”

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.