Gelijkspel voor Jong Ajax in oefenduel

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 02 februari 2016 23:25 – Bron: Ajax

Gelijkspel Voor Jong Ajax In Oefenduel

Jong Ajax speelde vanmiddag een geheim oefenduel in het Adidas miCoach Peformance Centre tegen de amateurtak van de Amsterdammers, Ajax Zaterdag 1. In een wedstrijd met twee gezichten werd er met 3-3 gelijkgespeeld. Bij rust keken de beloften tegen een 0-3 achterstand aan, maar in de tweede helft werd de stand weer gelijkgetrokken. Kasper Dolberg, Abdelhak Nouri en een speler van Ajax Zaterdag 1 zorgden voor de doelpunten.

De selectie werd opgedeeld in twee teams die allebei een helft zouden gaan spelen. De eerste lichting had echter weinig in te brengen tegen de Hoofdklasser. Door doelpunten van Heij, Kharchouch en Misa Danso was het verschil al gauw gemaakt en leken de beloften rijp om op de pijnbank gelegd te worden. Met een volledig nieuw elftal na rust werd de wedstrijd volledig omgedraaid. Een eigen doelpunt zorgde snel voor de 1-3 en kort daarop maakte de Deense belofte Dolberg de aansluitingstreffer. In de slotfase bepaalde Nouri via de strafschopstip de eindstand op 3-3.

Trainer Jaap Stam was niet geheel tevreden over de manier hoe zijn ploeg de wedstrijd benaderde. “Eigenlijk werden we afgetroefd op alle fronten. Als je niet scherp bent, je taken niet uitvoert, dan wordt het lastig”, aldus Stam na afloop van het duel. “In de competitie loopt het aardig, dan kan het gevoel ontstaan dat we ook dit soort duels wel even winnen. Maar zo werkt het niet. Iedere wedstrijd moet je honderd procent geven: alleen dan kun je presteren.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.