Geschreven door Willem Haak – Uitgave: 31 december 2011 23:59 – Bron: Ajaxinside.nl

Het jaar 2011 kende voor ons Ajacieden veel hoogte- en dieptepunten. In dit artikel blikken we kort terug op de voetbaljaargang 2011 om op deze manier het jaar af te sluiten. Vanaf dat moment kunnen wij Ajacieden ons gaan focussen op de tweede seizoenshelft met al snel mooie krakers als AZ – Ajax en Ajax – Manchester United op het programma!

De terugblik op 2011 kunnen we direct beginnen met hét moment van het jaar. Zo was er, na een zenuwslopende ontknoping, eindelijk weer een kampioenschap. De derde ster kon op het shirt worden genaaid! 15 mei zal voor altijd de boeken ingaan als de dag waarop Ajax in een directe confrontatie met FC Twente om de titel streed. Een week eerder werd de bekerfinale nog van diezelfde Tukkers verloren. Na een 2-0 voorsprong voor Ajax, won Twente na verlenging uiteindelijk met 2-3. Theo Janssen, die inmiddels voor Ajax speelt, legde de bal op het hoofd van de geheel vrij staande Marc Janko. Gelukkig namen Frank de Boer en de zijne een week later sportieve revanche.

Eind juli stond er weer een ontmoeting met FC Twente op het programma. Dit maal was de inzet de Johan Cruijff Schaal. Helaas wonnen de Tukkers, mede door een prachtige goal van de inmiddels vertrokken Bryan Ruiz, met 1-2. Toch startte Ajax de Eredivise een week later succesvol. Op de Vijverberg werd De Graafschap met 1-4 aan de kant gezet. De Godenzonen stond na slechts één competitieronde alweer op de eerste plek. Helaas is Ajax, met ingang van de winterstop, terug te vinden op een teleurstellende vierde plek. Hopelijk was de eerste seizoenshelft slechts het voorgerecht, en weet de selectie in de tweede competitiehelft de landstitel te prolongeren!

Toch kenmerkte 2011 zich ook als het jaar van de bestuurlijke crisis. Waar er eerder nog over de ‘Fluwelen Revolutie’ werd gesproken, kende de hervorming van Cruijff later alleen maar verliezers. Nadat de Raad van Commissarissen eerder Tscheu La Ling als kandidaat voor het directeurschap afwees, kwam deze raad onder leiding van Steven ten Have midden november opeens met het bericht dat Louis van Gaal deze functie ging vervullen. Dit was het startschot voor een oorlog tussen het Kamp-Cruijff en het Kamp-Ten Have. Tot nu toe is de strijd nog onbeslist, maar wij van Ajaxinside hopen dat het voetbal het boven de bureaucratie zal winnen.


Wij van Ajaxinside.nl wensen jullie allemaal een zeer voorspoedig en sportief 2012 toe.
Op naar de 31ste landstitel!


 

Reageren op dit bericht