De Toekomst

Gerald Vanenburg weer terug bij Ajax als techniektrainer

Gerald Vanenburg is terug bij Ajax, meldt Ajax.nl. De 56-jarige oud-speler van Ajax gaat de bovenbouw (O17 en O18) ondersteunen met techniektrainingen. ‘Vaantje’ heeft zin om bij de Amsterdamse club aan de slag te gaan.

“Het voordeel van Ajax is dat ze de toptalenten kunnen halen. Ik ben nu techniektrainer van de O17 en O18 en we kunnen door het hoge niveau tot diep in de details werken”, zegt de Europees Kampioen van 1988 in gesprek met de officiële site van de recordkampioen. “Want in een wedstrijd maar ook op een training moet iedere bal goed zijn. Dat kan de club in de Champions League 20 tot 30 miljoen schelen. Die techniek kan je trainen. Het is een stuk belangrijker dat een speler de bal goed aanneemt onder druk dan als hij alle tijd heeft. Dat moeten we ze standaard aanleren.”

Vanenburg speelde tussen 1981 en 1986 209 wedstrijden voor Ajax 1, waarin hij 72  keer scoorde. Met de Amsterdammers werd ‘Geraldinho’ drie keer landskampioen en pakte hij twee maal de KNVB-Beker. Na zijn actieve voetballoopbaan werkte Vanenburg in verschillende trainersfuncties voor jeugd- en hoofdteams van onder andere PSV, FC Utrecht, Helmond Sport en FC Eindhoven.

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.