Goed spelend Ajax weet weer wat winnen is

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 28 augustus 2016 16:22 – Bron: Ajaxinside.nl

Na de pijnlijke nederlagen tegen zowel Willem II als FK Rostov heeft Ajax eindelijk weer eens een overwinning geboekt. Aan de Vetkampstraat in Deventer werd Go Ahead Eagles met 0-3 aan de kant geschoven. De score had nog hoger kunnen uitvallen, maar het vizier stond niet constant op scherp aan Ajax zijde. De doelpunten werden gemaakt door Davy Klaassen en Nemanja Gudelj.

1470297465

Go Ahead leek de ploeg van Bosz de afgelopen week goed te hebben bestudeerd. De Amsterdammers werden direct vroeg onder druk gezet en dit leverde de nodige paniek op achterin. Toch was de eerste grote kans voor Ajax. Uit een corner kopte Nick Viergever op de paal. Halverwege de eerste helft kreeg Kowet een uitgelezen kans op de voorsprong. Een overtreding van Davinson Sánchez had een penalty tot gevolg. De Kogel nam zijn verantwoordelijkheid, maar Onana pakte de strafschop katachtig. Het leek een wake-up call voor Ajax, want het spel werd vele malen beter en dit had al snel de openingstreffer tot gevolg. Klaassen beproefde zijn geluk vanaf een meter of 18 en zag de bal achter Zwarthoed in het net belanden. Op slag van rust maakte de aanvoerder zijn tweede doelpunt. Traoré werd gehaakt en Van Boekel legde de bal op de stip. Klaassen schoot de bal onberispelijk in het doel en zorgde hiermee voor een veilige marge.

Ook in de tweede helft waren het de Eagles die vroeg druk probeerden te zetten. Trainer De Koning sommeerde zijn ploeg om de aansluitingstreffer te forceren en het Ajax lastig te maken. Een kwartier na rust viel de beslissing. Gudelj, die sinds oktober 2015 niet meer had gescoord in de Eredivisie, schoot een vrije trap knap binnen achter een verbouwereerde Zwarthoed. Wat volgde was een spervuur aan kansen richting de goal van de ploeg uit Deventer. Gudelj was nog dicht bij zijn tweede. Zijn schot werd aangeraakt en belandde vol op de lat. Door het gelijkspel van PSV is het gat richting de Eindhovenaren nog maar drie punten. Vanwege interlandvoetbal is de volgende wedstrijd pas op 10 september. Ajax treedt dan thuis aan tegen de oude ploeg van Peter Bosz, Vitesse.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, Sánchez (46. Westermann), Viergever, Dijks; Klaassen, Riedwald, Gudelj; Traoré, Dolberg (67. Cassierra), Younes (79. Sinkgraven)
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.