Goede competitiestart voor Ajax Vrouwen

Geschreven door Dominique van Loo – Uitgave: 22 augustus 2015 07:56 – Bron: Ajax.nl

De Ajax Vrouwen hebben de eerste competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Op de Toekomst werd het 4-1 tegen de vrouwen van sc Heerenveen. Chantal de Ridder, Kelly Zeeman en Eshly Bakker tekenden voor de doelpunten.

De ploeg van Ed Engelkes ging vanaf het eerste fluitsignaal op zoek naar een doelpunt. Na vijf minuten spelen kreeg Ajax de eerste grote kans maar het schot van Marjolijn van den Bighelaar miste kracht. Hoewel de ploeg het meeste overwicht had was het Heerenveen dat als eerste wist te scoren. Vanuit een snelle counter wist Hoekstra van Heerenveen Ajax-keepster Laura du Ry te passeren: 0-1.
Ajax ging direct op jacht naar de gelijkmaker maar ondanks de verschillende kansen kwam de ploeg vlak voor rust op gelijke hoogte dankzij een eigen doelpunt van oud-Ajacied Pascalle Tang. Zij werkte de bal achter haar eigen keepster na een goede voorzet van Marlous Pieëte.

Ook na rust was Ajax de bovenliggende partij en zette het de gasten onder druk. Na amper tien minuten spelen was het De Ridder die de 2-1 binnen wist te schieten op aangeven van Tessel Middag. Lang leek de wedstrijd met deze stand te eindigen maar in de laatste minuten van de reguliere speeltijd wisten invalsters Kelly Zeeman en Bakker alsnog twee doelpunten toe te voegen.

Engelkes was na afloop tevreden over het eerste optreden van zijn ploeg: “Een terechte zege. Heerenveen kwam vrijwel uit het niets op 0-1, al was het een mooie goal. Wij hadden moeite om het spel te verplaatsen, en áls we dan voor de goal kwamen waren we niet doortastend genoeg. In de tweede helft hebben we dat veel beter gedaan. We speelden in een hoog tempo, creëerden veel en hebben eigenlijk niks weggegeven. Ik was vooral benieuwd hoe we met de schijnbare druk uit een eerste wedstrijd om zouden gaan. In het begin hadden ze daar even last van, dat zag je ook aan spelers, maar gaandeweg de wedstrijd schudden ze dat van zich af en hebben ze het uitstekend gedaan.”

Opstelling Ajax: Du Ry, Van der Linden, Koster, Hogewoning, Hoogendijk, Pieëte, Middag, Van Lunteren (79. Zeeman), Kaagman, Van den Bighelaar (72. Versteegt), De Ridder (72. Bakker)  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.